Skip to content

Roaba

1 ianuarie 2012

Avea capul rotund ca o minge! Vice versa era valabilă în cazul de faţă. Se învârti perfect inutil prin încăpere. Ideile i se plimbau prin cap ca maşinile printr-o intersecţie nesemaforizată. Era un carnagiu.

Îi plăcea să zbiere cântat cu iz de blasfemie la subordonaţi. O reminescenţă de când ameninţa cu focul Gheenei băbuţele ce veneau la slujba zilnică. Era un proces complex cu autofocus şi schimbator integrat de debit.

Sentimentul de putere nu-l mai părăsise de atunci. Mai avusese câteva sincope… ca atunci când îşi rupsese un picior sărind pe geam în puterea nopţii de la o enoriaşă al cărui soţ n-avea nimic din blândeţea unui adevărat creştin. N-ar fi întors obrazul pentru nimic în lume. Ce-i drept dacă ar fi “întors obrazul” el oricum n-ar mai fi fost în stare să profite cu piciorul rupt.

Ieşi abrupt din încăpere. Mergea iute repetând la nesfârşit trei cuvinte : “impozitarea mormintelor” şi “TVA”. Le rostea şuierat aproape împreunate încât nici cel mai bătrân om din lume nu le-ar mai fi deosebit între ele. Se împiedică în sutană şi se auzi surpins zicând: A dracu’ fustă !.

Se îmbătase dis de dimineaţă la o înmormântare a unei doamne în vârstă şi de atunci toate îi merseseră anapoda. Se avântase cu voce cântată şi cu ochii în decolteul unei domnişoare cu o bluză subţire, aproape transparentă cu desene de prost gust ce se mula aproape perfect pe bustul acesteia şi pierduse controlul slujbei. Se referea la decedată când cu “..robul lui Dumnezeu” când cu “..roaba lui Dumnezeu” atrăgând privirile severe ale diaconului care parcă pentru a-l sfida îl corecta de fiecare data.

Pusese capac la toate când preocupat de domnişoara ce-i trezise interesul, crezând că are de a face cu un alt preot rugase pe un inginer ce purta ce-i drept cioc “dă şi tu prin colţurile alea” oferindu-i în acest scop găletuşa cu agheasmă.

Partea proastă era că nu-şi mai amintea mai nimic în afară de : “impozitarea mormintelor” şi “TVA”.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: