Skip to content

Întreprinderi cu foc continuu sau menage a quatre…

26 octombrie 2010

Se ia o femeie frumoasă, graţioasă şi din fericire blondă, se plantează la o firmă privată. Blonda este înaltă, suplă cu ochi albaştri – azurii, părul ondulat, năsuc fin desenat, urechiuşi aproape transparente. Îngerul ei păzitor cred, venit de pe la ţară şi fără imaginaţie n-o îndreptase spre cariera potrivită devenind o prea cuvioasă contabilă.

În fiecare zi la opt trecute, fix sosea la birou unde cu gesturi haotice si fără sens învălmăşea totul pe masă. Îşi bea cafeaua la bucătărie privind de sus, chiar aşezată fiind. Munca şi-o făcea cu seninătatea imbecililor neîncruntând vreo sprânceană. De fapt nici nu avea riduri…

Nu trecu mult şi apăru şi burscul cosind agale mocheta în drum spre biroul său mic şi vechi simulând modestia veniturilor cu nonşalanţa unei codoaşe bătrâne. Împărţea aceeaşi încăpere cu asociatul său. Cei doi se priviră scurt, dădură din cap a salut. Bursucul ceru o cafea secretarei şi începu să se plimbe prin birouri ca un gopodar prin ogradă sugând cu precauţie din cafea.

Se aplecă şi o luă de umeri pe blondă susurându-i în ureche glume expirate. Ea chicoti anemic de complezenţă. Bursucul îşi continuuă glorios drumul înapoi spre birou.

La ora 12 blonda se ridica, îşi netezi rochia prin părţile esenţiale şi cu gesturi fluide ieşi din sediu plecând la piaţă. Bursucul însuşi conştientiză că avea şi el treabă. Plecă repede şi degrabă. Se întoarseră pe rând. Blonda veni aducând cu ea miros de parfum fin si piele proaspătă.

Mangafaua veni la ora 17 să-şi ia propietatea închiriată cu ora. Salută gârbovit cu spatele imobil în stânga şi în dreapta, nediscriminatoriu. Îşi lua consoarta de braţ şi se îndreptară spre ieşire.

Viaţa merse înainte neschimbată luni de zile.

Până într-o zi când ….cu un 4×4 sosi un Făt – Frumos ce-o cuceri. O cuceri de atâtea ori şi atât de percutant încât soţul sfârşi în a o prinde în flagrant delict de pat.

Ştirea şocă toate găinile outoare din companie şi făcu de câteva ori înconjurul birourilor cu revizuiri şi adăugiri suculente. Bursucul se învârti prosteşte prin ogradă cu scopul nedeclarat de a se pune la curent cu ultimele bârfe. Îşi bău bâlbâit cafeaua şi se trase în birou.

Mangafaua sosi la ora obişnuită, salută fără parcimonie tot ce îi ieşi în cale, îşi recuperă blonda la exact 8 ore după ce o livrase. Ea îl urmă fascinată de autoritatea lui crescândă.

Viaţa merse înainte cu unele amendamente. Mangafaua iertă Blonda, ea renunţă la “piaţă”. Bursucul nu putea ierta Blonda, cu un reflex pavlovian pleca la ora 12 în fiecare zi de lucru. Se întorcea la birou cu o moacă de vulpe violată de urs. Îi micşoră salariul Blondei însă ursul continuă să pângărească vulpea!

PS. Mangafaua avu parte de un discount cu păr lung, siluetă ondulat – sinuoasă, fund bombat şi sânişori cărnoşi …de care profita ca şi de nevasta, probabil, anemic….

“Nici nu-i pasă de Năstasă; de Nichita, nici atâta”

Reclame
6 comentarii leave one →
 1. soka permalink
  27 octombrie 2010 4:42 am

  Interesant!, n-am mai citit in ultimul timp ceva atat de bun. Cine sunteti de fapt?

 2. Nina permalink
  27 octombrie 2010 5:56 pm

  Buna!
  Foarte interesant.
  Blonda gratioasa este prietena ta?

  • 27 octombrie 2010 7:41 pm

   In aceasta poveste sunt doar spectator…..

 3. cornel permalink
  28 octombrie 2010 1:04 pm

  Interesant. Sa inteleg ca este pura fictiune!!!!

  • 28 octombrie 2010 1:09 pm

   Nu, este pură realitate!

 4. CRISTINA permalink
  11 noiembrie 2010 2:36 pm

  Lipseste ceva….Sper ca recunoasteti..Alfabetul Lui Adrian Paunescu

  Lacrimi
  Eu simt ca mor uitandu-ma-ndarat/ Si cum coboara lacrimi sa ma spele,/ Te caut intr-un cuib de randunele,/ Mi-e dor, macar in poze, sa te vad./ Si, totusi, dincolo de-acest prapad,/ Tu ce mai faci, motiv al vietii mele?

  Moartea
  Da zgomotul marii afara din casa,/ Vreau liniste, liniste, marea m-apasa./ Vreau moartea sa vina sa lupte cu mine,/ Eu sunt cineva, moartea e oarecine.

  Scrisoare
  Scrisoarea mea e de ulei, femeie,/ ulei din candele, ulei din cani,/ ti-o scriu ca sa-ti mai treaca intristarea/ ti-o pun pe amintire si pe rani.

  Salvare
  Apleaca-ti fiinta prin ceata albastra/ Sa nastem salvarea din dragostea noastra/ si roaga-te fiului tau ce e-n tine,/ Sa vina mai repede, sa-ti fie bine.

  Tacere
  Sa tac iubirea mea adanc-bolnava,/ sa tac si fulgerul ca te-as zdrobi,/ sa tac ca inclestatul de gingii,/ sa tac si a revansa, a galceava./ M-as plange pan-la os si pan-la nume/ prin ochi, ca lacrima sa ies din lume.
  Amagire
  Dar bine-ai venit, amagire,/ Mai stai, mai dureaza un pic,/ Aceasta mintita iubire,/ Oricum, e mai mult ca nimic.

  Contract
  Cum te-am iubit, te voi iubi mereu/ Si, in desfasurarile postume,/ Eu in contractul meu cu Dumnezeu/ N-am sa te uit si-am sa te strig pe nume.

  Descant
  Sa fie de viata, sa fie de moarte,/ Sa fie de gustul de mar paduret,/ Fecioara muscandu-l cu buzele sparte,/ Sa fie de sangele ei fara pret./ Sa fie de salcia plansului vesnic,/ Cand teatrele lacrimi confisca din ochi,/ Sa fie de ornic, sa fie de sfesnic,/ Sa fie de drag, spre a fi de deochi.

  Durere
  Aceluia care/ nu simte durerea,/ nu-i om sa gaseasca/ vreun loc nicaierea,/ ci poate o cale/ in cer recomande-i,/ eu nu dau oceane,/ pe Marea Irlandei./ Si-n ochi eu am lacrimi/ din Marea Irlandei.

  Final
  N-am ce sa-ti explic/ nu mai vreau nimic/ dintr-o viata nici o clipa n-a ramas/ Si-n acest final/ noi, paradoxal,/ facem nunta si botez si parastas.

  Frumusete
  Ce frumoasa esti in primavara,/ Cea mai minunata-ntre femei,/ Iezii pasc naframa ta usoara,/ Tu, cu muguri, bluza ti-o inchei./ Sigilat de taine nepatrunse/ Cerul bate drumul tau ingust,/ Trupul tau de muguri si de frunze/ De la cine sa invat sa-l gust?

  Iubire
  Atunci cand totul se-ntampla firesc/ Ne-mpotriveam ca soarele si luna,/ si-abia acum incep sa te iubesc/ Cand simt ca te-am pierdut pe totdeauna.

  Juramint
  Si jur pe tine si pe apa toata/ care ne tine barca inclinata/ ca vei ramane – dincolo de numar/ si dincolo de forme, masti si vorbe -/ a mea, de-a pururi, ca un brat in umar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: